tirsdag 20. desember 2011

Sikker julHar tatt meg tid til, å skrive et innlegg om juleskader. 

Jeg hørte et innslag på P4 for noen dager siden. Hvor de snakket om julepynt skader.

I USA er det 10 000 mennesker i året, som blir behandlet for "julepynt skader". Så ille at de må på legevakent/akutten. Hvordan de klarer det er jo et spørsmål i seg selv.


Dette er et innlegg jeg fant på helsenett.no

Her er noen praktiske tips for trygge juledager.

Et friskt tre blir ikke så lett antent. Sjekk derfor, når du kjøper treet, at barnålene har en sterk grønn farge, sitter godt fast og få drysser av hvis du dunker stammen i bakken.

 


Når du kommer hjem bør treet plasseres unna peisen, radiatorer, panelovner og andre varmekilder som tørker ut treet. Fjern litt av barken nederst på treet for å øke opptaket av vann, og sørg for å etterfylle vann i juletrefoten. Hvis det er mulig, så senk romtemperaturen litt om natten.Treet skal ikke stenge for rømningsveier dersom du må forlate boligen.
Undersøk om juletrebelysningens ledninger og lamper er i god stand før du henger dem på treet. Skru av denne belysningen når du ikke er til stede. 
Velg fortrinnsvis julepynt som ikke er antennelig, og unngå pynt med små eller skarpe deler som barn kan sette i halsen.


 


Stearinlys på treet er vakkert, men innebærer stor risiko for brann. Av samme grunn bør du ikke bruke levende lys i kranser. Benytt alltid flammesikre holdere og pynt sammen med slike lys. Plasser dem slik at de ikke kan velte over ende.
Sørg for at stearinlys, fyrstikker og lightere er utilgjengelig for barn. Beskytt dem også mot kjeler eller krus med varmt vann. I Norge har vi et høyt antall brannskader blant barn.

Konklusjon kan bare vær en ting. Teipet juletre og plastikk pynt.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar

- Elsker kommentarer-

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...